Stichting DebatUnie (voorheen: Debatstichting) is opgericht door docenten uit Nederland en Vlaanderen en wordt versterkt door vrijwilligers en scholen door heel Nederland. Het is onze missie om jongeren kritischer te laten denken, overtuigender te helpen spreken en aandachtiger te laten luisteren. Daarvoor richten wij ons op het onderwijs en gebruiken we verschillende vormen van debat. Wij geloven dat leerlingen door te debatteren essentiële vaardigheden ontwikkelen die onmisbaar zijn in de eenentwintigste eeuw. Wij danken de Taalunie en Dirk Zwager advocaten voor hun steun.

Stichting DebatUnie is lid van vereniging DebatUnie.

 
Dank aan Het Nieuwe Lyceum voor het mogelijk maken van een prachtig Benelux Debattoernooi! Alle uitslagen en foto’s staan online op www.facebook.com/debatunie

Op zaterdag 23 juni a.s. zal de Finaledag van de Benelux Debatcompetitie plaatsvinden. Hopelijk tot dan en anders tot de volgende competitie.

#debat #beneluxcompetitie #hnl #hetnieuwelyceum #bilthoven #debatunie #rosaklamer #debattoernooi

Fotografie: Rosa Klamer

Benelux Debatcompetitie

De Benelux Debatcompetitie (BDC) is hét grote evenement van de stichting DebatUnie. Hierin verbinden we duizenden scholieren in Nederland en Vlaanderen met één gezamenlijke passie; debatteren.

Wat we doen

thumbnailverzoening.jpg

Lesmateriaal

Vanuit de DebatUnie zullen we in de komende maanden diverse gratis instructievideo's en lesmaterialen publiceren. Hieronder vindt u vast honderden debatstellingen op niveau, ontwikkeld door onze partner Cogency.

 

Debatonderwijs

De DebatUnie geeft via haar partner Cogency debatonderwijs aan middelbare scholen