web-6500.jpg
 

Bijscholing voor docenten

 

Testimonial

"Door de bijscholing van de DebatUnie zijn zelfs de debatsceptici nu enthousiast. We gaan nu met veel plezier aan de slag in de klas."

Dennis Klaver, docent Nederlands Haarlemmermeer Lyceum


Haal onze expertise in huis

De ambitie van de DebatUnie reikt verder dan het verzorgen van interessante studiedagen voor docenten. Wij geven docenten alle gereedschappen in handen die zij nodig hebben om leerlingen op het vlak van debat en argumentatie daadwerkelijk naar een hoger niveau te tillen. Dat is onze missie. Wij beschikken daartoe over de meest ervaren en gespecialiseerde docentopleiders van Nederland.

Onze cursussen op locatie zijn vanaf 6 deelnemende docenten mogelijk. Delen van de cursus kunnen flexibel worden gepland op ochtenden, middagen en/of avonden. Ook verzorgen wij landelijke nascholingsdagen in Utrecht en organiseren wij debatavonden voor docenten die onze bijscholing hebben gevolgd. 

Onze trajecten worden op maat samengesteld en beginnen vaak met een introductieochtend of - middag op uw locatie. Docenten kunnen dan met de werkvormen kennismaken en zelf bepalen of ze zich inschrijven voor het traject. De kosten hiervan bedragen 500 euro (exclusief reisvergoeding). Docenten die het bijscholingstraject afronden ontvangen een certificaat van deelname. 

Onze opleiders

Rob Honig.jpg

Rob Honig

+ Hoofdtrainer Voortgezet Onderwijs

Rob Honig is voormalig Europees kampioen debatteren en dé expert op het gebied van argumentatie en debat binnen het voortgezet onderwijs.

Rob is als geen ander in staat om docenten te helpen bij het consistent beoordelen van debatten, bijvoorbeeld bij schoolexamens. Ook helpt hij scholen om (vakoverstijgende) leerlijnen te verweven in het curriculum.

Sander van der Stok

Sander van der Stok

+ Hoofdtrainer Beroepsonderwijs

Sander van der Stok is gespecialiseerd in burgerschapsvorming en kritisch denken in het middelbaar beroepsonderwijs.

De kracht van de trainingen van Sander is gelegen in de vertaalslag die hij docenten helpt maken naar de lespraktijk. Sander ontwikkelt daarvoor lesmaterialen en organiseert oefenavonden voor oud-cursisten.

Alexander Schinkel.jpg

Alexander Schinkel

+ Opleider en Projectleider

Alexander Schinkel heeft vele studenten en leerlingen getraind uit alle lagen van het onderwijs. In zijn rol als opleider vertaalt hij zijn opgedane praktijkervaring naar cursusmaterialen en trainingen voor docenten. Ook is hij verantwoordelijk voor de opleiding van debattrainers en ondersteunt hij debatevenementen in het onderwijs.

 
Contactvoorkeur

Onze bijscholing helpt u om:

  • ...leerlingen met oefeningen te enthousiasmeren voor debat en spreekvaardigheid;

  • ...bij leerlingen spreekangst te verminderen;

  • ...debatvormen te gebruiken om lesstof tot leven te brengen;

  • ...leerlingen hun argumenten beter te laten onderbouwen;

  • ...een (vakoverstijgende) leerlijn in te richten;

  • ...debatten bij toetsen en schoolexamens consistenter en transparanter te beoordelen;

  • ...uw eigen debatvaardigheid te vergroten.