DU -007.JPG
 

Workshops

 

Testimonial

“Wat een leuke training, ik heb zo veel geleerd en ik kan het direct toepassen! Die trainers zijn echt heel goed.” Dat hoor ik van alle docenten en studenten die hebben deelgenomen aan de inspirerende debattrainingen van de DebatUnie.

Jacqueline van der Zee, Docent Nederlands en Schoolopleider Rijn IJssel


Professionele trainers voor de klas

De DebatUnie is als geen andere partij in Nederland gespecialiseerd in debatteren in het onderwijs. Dat is niet alleen terug te zien op de evaluaties van docenten, maar vooral in het enthousiasme van de leerlingen. Onze trainers hebben zich bewezen in het wedstrijddebat en zijn daarnaast didactisch sterk onderlegd. Zij zijn als geen ander in staat om leerlingen op speelse wijze te activeren voor het debat. U kunt 10 tot 200 leerlingen (of studenten) bij ons laten trainen en daarna met extra gemak en plezier zelf met hen debatteren in de les. 

Wij verzorgen trainingen voor het primair onderwijs, vmbo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en mbo. Op het hbo verzorgen wij naast trainingen ook cursussen. Vragen? Neem contact met ons op (zie beneden).


Enkele voorbeelden uit ons aanbod:

20170523_nova_debat_19-1024.jpg

Enthousiasmerende basistraining

Debatteren is voor veel leerlingen spannend. Daarom richten we ons bij deze workshop in de eerste plaats op enthousiasmeren en het opbouwen van zelfvertrouwen. Daarnaast wordt er op een laagdrempelige manier geoefend met debatteren, speechen en het bedenken van argumenten.

2 tot 3 uur op locatie
300 euro + 50 euro reisvergoeding (BTW-vrijgesteld)
Geschikt voor: mbo, vmbo, havo, (t)vwo en hbo

All-round toernooitraining

Doet uw school dit jaar mee aan verschillende debattoernooien? Bereid uw leerlingen dan in één keer voor met onze toernooitraining. Alle debatvormen van de Benelux Debatcompetitie komen in deze training aan bod (Lagerhuis+, Hogerhuis en Retorica).

3 uur op locatie
300 euro + 50 euro reisvergoeding (BTW-vrijgesteld)
Geschikt voor: vmbo, havo, vwo, mbo

 

Masterclasses Argumentatie & Retorica

Voor leerlingen die toe zijn aan een uitdaging bieden wij masterclasses aan. Op basis van het gekozen thema en uw wensen kunnen onze ervaren trainers maatwerk bieden voor iedere groep.
3 uur op locatie
300 euro + 50 euro reisvergoeding (BTW-vrijgesteld)
Geschikt voor: havo, vwo, hbo, wo

Debatdag voor alle klassen

Een debatdag is dé manier om leerlingen op grote schaal te enthousiasmeren voor debat. De dag begint met parallelle workshops in de ochtend. Alle leerlingen zullen spreken voor een professionele jury en ontvangen constructieve feedback. De interne competitie kan worden afgesloten met een spannende finale in de aula, waarin de beste debaters van de dag het tegen elkaar opnemen.

5 tot 7 uur op locatie
Prijs op aanvraag (BTW-vrijgesteld)

Geschikt voor: vmbo, havo, vwo, mbo


 

Neem contact met ons op

Contactvoorkeur