Maria Gayed

Home
>
Maria Gayed
  1. Mijn naam is Maria Gayed en ik ben bezig met het afronden van mijn MA International Relations: Global Conflict in the Modern Era.

    Mijn mooiste debatmoment was toen ons team in de halve finale van het Lagerhuis voor Noord-Holland stond. Zo ver was onze school nog nooit gekomen. Met onze gestage klim omhoog werden we ook nog eens geïnterviewd door AT5. Op die leeftijd was het heel gek om daarna herkend te worden in Amsterdam Nieuw-West. Na de middelbare school ben ik doorgegaan met debatteren op de universiteit totdat ik zelf trainer werd. 

    Op de middelbare school deed ik het profiel NG&NT, maar ik merkte dat ik het miste om te praten en na te denken over zaken die speelden in de samenleving. Toen we in de vierde klas een debatworkshop kregen zag ik hierin een manier om dit gat te vullen op een speelse en leerzame manier. Zodoende ben ik begonnen met debatteren. 

    Ik geef al sinds 2015 debatworkshops. Voor mij zijn trainingen voor beginnende debaters het leukst. Het is mooi om de kunst van het debatteren toegankelijk te maken voor deelnemers die spreken voor een groep nog eng en moeilijk vinden, of die het lastig vinden om hun argumenten in een structuur te plaatsen. Als ze dit aan het einde dan wel kunnen is die sprong in zelfverzekerdheid en kunde prachtig om te zien. Debatteren maakt mogelijk dat deelnemers vanuit verschillende perspectieven een overtuigend verhaal neer kunnen zetten, het is een stap naar open gesprekken binnen en buiten de debatwereld.

    LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/maria-gayed