Sara Lutgerink

Home
>
Sara Lutgerink

Over Sara

Ik ben Sara en ik studeer Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Utrecht, met een hoofdrichting cognitieve neurobiologische psychologie. Zelf ben ik op mijn veertiende begonnen met debatteren door een profielwerkstuk waarbij twee debaters uit de zesde klas les gaven aan geïnteresseerde derde klassers. In mijn middelbare schooljaren heb ik mee gedaan aan het MEP, Op Weg Naar Het Lagerhuis en het NK parlementair debatteren voor scholieren. Inmiddels ben ik actief bij de studenten debatvereniging van Utrecht, waar ik komend schooljaar in het bestuur de rol van voorzitter op mij zal nemen.

Ik ben sinds 2018 werkzaam bij de DebatUnie als trainer en heb al een heleboel trainingen aan zowel havo en vwo leerlingen als mbo en hbo studenten gegeven. Het liefst geef ik zelf trainingen die een hele schooldag in beslag nemen, op deze dagen zie je het meeste vooruitgang bij de leerlingen. Mijn favoriete leeftijdscategorie zijn de leerlingen van rond de 15/16 jaar, omdat zij naar mijn ervaring heel open-minded zijn en vaak verrast worden door hun eigen kennis en vaardigheden. 

‘De leukste reactie, die ik eigenlijk altijd krijg na een training, is: “We dachten dat het super saai zou zijn, maar we vonden het eigenlijk best leuk!”

https://www.linkedin.com/in/sara-lutgerink-456630163/