Teun Soederhuizen

Home
>
Teun Soederhuizen

Over Teun

Mijn naam is Teun Soederhuizen. Ik ben 21 jaar en studeer politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2,5 jaar ben ik werkzaam als trainer bij de DebatUnie. In mijn werk als trainer en dagvoorzitter geniet ik ervan mensen met elkaar te verbinden om samen het gesprek aan te gaan over verschillende maatschappelijke onderwerpen. 

In het derde jaar van de middelbare school raadde mijn ouders mij aan om mij aan te sluiten bij de debatclub van mijn school. Vanaf jonge leeftijd had ik al een stevige mening maar wist ik vaak niet hoe ik deze goed terecht kon laten komen. Vaak werd het uiten van mijn mening dan ook verward met brutaliteit. Door te debatteren leerde ik mezelf en mijn mening beter kennen en wist ik hoe ik deze op een genuanceerde en overwogen manier kon overbrengen. 

Weten hoe je jezelf kunt uitdrukken is voor jongeren van groot belang. In onze samenleving zijn wij steeds jonger aangewezen op onze communicatieve vaardigheden. Het vermogen om dingen van twee kanten te kunnen bekijken, is een vereiste om kritisch én empathisch te kunnen redeneren. 

Goede communicatie is net zo stimulerend als zwarte koffie; en net zo moeilijk om erna in slaap te vallen” – Anne Morrow Lindbergh 

LinkedIn: http://linkedin.com/in/teun-soederhuizen-44086b136